ויזה להודו ל5 שנים ורפורמת המחירים
קצת פחות מחצי שנה לאחר העדכון הקודם שאיפשר לנו להוציא ויזה אלקטרוניות להודו לשנה, משרד הגירה ההודי הפתיע עם רפורמה
רקע:
הנסיך חוראם, אשר ידוע בשמו שאה ג'האן ואהובתו ארג'ומנד באנו בגום, הידועה בכינוי מומטאז מאהל (בתרגום חופשי: גבירת הארמון) נישאו בשנת 1612. מומטאז מאהל הייתה שותפה למסעות הכיבוש שלו ובשל כך הם היו בלתי ניתנים להפרדה.
בשנת 1631, מומטאז מהאל מתה בגיל 38, לאחר לידת בתם, אך מספרים כי הספיקה לפני מותה לבקש מבעלה שינציח לאחר מותה את אהבתם הגדולה שתיחרט לדורות. הנסיך חוראם התאבל על אשתו והחליט לקיים את צוואתה.
הוא התמסר לבניית הטאג' מהאל (בהינדית 'כתר הארמון', שם שמקורו בפרסית), החל משנת 1632 ולשם כך הוא העסיק 20,000 עובדים אשר באו ממספר מדינות כמו: סוריה, בוכרה, מצרים וטיבט. אומנים ופסלים רבים הגיעו במיוחד עבור בניית הארמון ואף אדריכל פרסי בשם חאן שירזי, אשר חתימתו מתנוססת על קירות הטאג' מאהל .
אבן החול האדומה לבניית הארמון הביאו בעזרת פילים מהסביבה הקרובה, ממעמקי האוקיינוס נשלו פנינים יקרות ואף הובא לשם לוטש אבן מיומן מוונציה.
בניית הארמון התבצעה במשך כ- 20 שנה עד אשר המבנה היה סימטרי באופן מושלם.
כעבור זמן מה,נוצרה אגדה לפיה לאחר סיום בניית הטאג' מאהל , הנסיך חורם כרת את ידי האדריכל כדי שקברה של אשתו יישאר המונומנט היפה בעולם., אך למעשה, הארכיטקט אוסטד אחמד לאהורי מת ב-1649, לפני סיום בניית הטאג' מאהל .
לאחר מותו נקבר שאה ג'האן בטאג' מאהל לצד מומטאז מהאל.
דרכי הגעה:
הטאג' מאהל נמצא בעיר אגרה ובהתאם לכך קיימות מספר דרכי הגעה:
מוקד משיכה תיירותי
הטאג' מהאל במהותו, נבנה על מנת למלא את בקשתה האחרונה של ארג'ומנד באנו בגום מבעלה, שלאחר מותה, אהבתם תונצח. בשל כך, הטאג' מהאל הפך לסמל של אהבה בכל העולם, דבר שמעצים את מעמדו והצלחתו.
הטאג' מהאל הוא אתר תיירות מפורסם ביותר בהודו ואליו מגיעים אלפי מבקרים בכל יום. מדובר למעשה במבנה הנחשב לאחד היפים ביותר בעולם.
בנוסף לכך, בשנות ה- 80 אונסק"ו בחרו בו כאתר מורשת עולמית ובשנת 2007 הוא הוכר כאחד משבעת פלאי תבל. תארים אלו מוסיפים לו כבוד רב בעולם.
גם הודו עצמה מעריכה כיום את הטאג' מאהל ואת ערכו התיירותי ולכן היא גובה מחיר גבוה משמעותית לכרטיס כניסה, לעומת העלות שלו לפני כעשור.
כתוצאה מכך, תעשיית התיירות סביב הטאג' מאהל מרוויחה גם היא, כאשר ישנם טיולים מאורגנים הכוללים הדרכה צמודה במתחם ובאתרים השונים הנמצאים סביבו. ישנם גם מדריכים מקומיים רבים אשר יציעו שירותי הדרכה במתחם.
כמו כן, לא נדיר למצוא מזכרות של הטאג' מאהל ברחבי אגרה והודו עצמה.
לינה:
אם תבחרו לישון בסביבת הטאג' מאהל , אז עליכם לדעת כי דרומית אליו ישנו איזור בעל ריכוז מלונות גדול באגרה, לאורך כביש 62 (fetahabad rd).
בנוסף לכך, לאורך כביש 2 (transport nagar rd), ישנו ריכוז נוסף של מלונות.
כמובן שישנם גם גסטהאוסים בעיר ואף מלונות המשקיפים על הטאג' מאהל .
אוכל:
באגרה, סביב הטאג' מאהל , ישנן הרבה מסעדות, שוק ואפילו קניונים שמציעים אוכל מערבי. אם כן, ניתן לראות כי גם בעניין האוכל אין כל בעייה, אלא שפע של אפשרויות.
שעות פעילות:
משעת הזריחה ועד השקיעה.
עלות כניסה:
750 רופי.
אטרקציות באיזור:
הטאג' הקטן:
הטאג' הקטן ( Baby Taj) הוא מבנה אשר נקרא כך בשל דמיונו הרבה לטאג' מהאל. זהו הקבר של סגנו ויד ימינו של הקיסר ג'האנג'יר שנקרא איטימאד א-דאולה, אשר נבנה כ- 6 שנים לפני בניית הטאג' מהאל. באותם ימים א- דאולה לסוג של ראש ממשלה של הקיסרות המוגולית ובתו אשר הייתה נשואה לקיסר ג'האנג'יר, הקימה את הטאג' המדובר לאחר מותו.
מדובר למעשה במבנה אשר בנוי על במה מאבן חול אדומה בגובה של מטר אחד והמבנה עצמו בנוי משיש לבן. כמו כן, בעל 23 מטרים רבועים, כשבכל פינה מגדל בגובה כ-13 מטרים.
שעות הפעילות:
משעת הזריחה ועד השקיעה.
עלות כניסה:
110 רופי (האתר כלול במחיר כרטיס לטאג' מהאל, במידה והכניסה לטאג' הקטן תהיה באותו היום).
טירת אגרה האדומה – The red fort
טירה זו הינה מרשימה מאוד ביופייה והיא אף הוכרזה על ידי ארגון אונסק"ו בשנת 1938 כעל אתר מורשת עולמית.
היא החלה להיבנות בשנת 1565 על-ידי המלך אקבר הגדול ובנייתה הושלמה בשנת 1573. הטירה היא עיר שלמה המוקפת בחומה, כאשר בתוכה הוקם הארמון המלכותי של המלך.
רוב הבניה בתוך הטירה נעשתה על ידי הנסיך חורם, שגם בנה את מבנה הטאג' מאהל. מספרים כי בערוב ימיו הנסיך חורם נכלא בטירה על ידי בנו, שם התאפשר לו לצפות מרחוק במבנה הטאג' מאהל אותו הוא בנה ואכן מטירה זו ישנה תצפית מדהימה על הטאג' מאהל , בעיקר בזמן השקיעה.
מבצר אגרה האדומה הוא אחד ממפעלי הבנייה המרשימים של הקיסרות המוגולית בימיו של הקיסר המוגולי הגדול אקבר. אם עוברים את החומה המקיפה את המבצר ניתן לראות בתוכה מעין עיר קטנה שיש בה הכל, מבני מגורים, מרחצאות ועוד. הקיסר אקבר התחיל לבנות כאמור את הטירה, על מנת שישמש כמבנה מבוצר למטרות צבאיות, אולם נכדו השאה ג'אן הרחיב את הייעוד של המקום והחליט להפוך אותו לארמון נוסף מבין שלל ארמונותיו בהם הוא שלט בתקופת שלטונו.
טירה זו, הידועה גם בשם לאל קילה (Lal Qila) ממוקמת על גדול הנהר ימונה (Yamuna). שמה של הטירה האדומה נגזר מאבני החול האדומות מהן בנויה החומה הכפולה שמקיפה את הטירה, כשהפנימית שבהן מגיעה לגובה של 22 מטרים. אותן אבנים אדומות מאפיינות גם חלק גדול מן המבנים הנמצאים בתוך הטירה עצמה. את הטירה מקיף חפיר בעל עומק של כ-10 מטרים שכיום אין בו מים.
לטירה זו יש ארבעה שערים בחומות, אולם ניתן להיכנס ולצאת ממנה רק משער Amar singh Pol
והסיור עצמו מתבצע תוך כדי מעבר בין החצרות, הגנים והארמונות הממלאים אותה.
שעות הפעילות:
משעת הזריחה ועד השקיעה.
עלות כניסה:
110 רופי (האתר כלול במחיר כרטיס לטאג' מאהל , במידה והכניסה לטאג' הקטן תהיה באותו היום).
סיקנדרה
המבנה נמצא בלב גן ירוק, אשר בו שוכן גם ארמון באראדי (Baradi Palace)) ומול סיקנדרה נמצא שער דלהי, אשר משוייך לטירת אגרה האדומה.
שעות הפעילות:
משעת הזריחה ועד השקיעה.
עלות כניסה:
245 רופי.
קצת פחות מחצי שנה לאחר העדכון הקודם שאיפשר לנו להוציא ויזה אלקטרוניות להודו לשנה, משרד הגירה ההודי הפתיע עם רפורמה
חידוש דרכון בהודו ויזה להודו דרך האינטרנט תחילה, יש לפנות לתחנת המשטרה הקרובה למקום האבדן/גניבה/השחתה על- מנת לדווח על המקרה. לאחר קבלת