ויזה להודו ל5 שנים ורפורמת המחירים
קצת פחות מחצי שנה לאחר העדכון הקודם שאיפשר לנו להוציא ויזה אלקטרוניות להודו לשנה, משרד הגירה ההודי הפתיע עם רפורמה
החלטתם ללכת על מסע שכולו מפגש עם עולם הרוח, הפולחן והאמנות, שהיא כמובן מדינת הודו? דעו כי ממתינה לכם חוויה רוחנית המלווה במפגש עם תרבויות מסקרנות ומגוון אתגרים בלתי נשכחים. כמו כולם, וודאי עולות בפניכם הדילמות לגבי חיסונים להודו, בכל אופן מדובר במדינה השייכת לקבוצת מדינות העולם השלישי, ועל כן עלינו להיערך לכך בהתאם.
( * מוזמנים לקרוא את המידע המקיף על ויזה להודו. )
ישנם אזורים שונים בהודו, כאשר בחלקם קיים הסיכון לחלות במחלות מסוימות כדוגמת מחלת המלריה הנפוצה לרוב בבומבי ומדראס. לעומת זאת, בניו דלהי, גם קיים סיכון מסוים לחלות במלריה, משום שבה האקלים ממוזג יותר, ולכן הסיכון הוא עונתי ונפוץ יותר בחודשים שבין יולי לנובמבר, כאשר בחודש ספטמבר הסיכון בשיאו. מובן שיש עוד כמה וכמה מחלות, ועל כן יש להתחסן בהתאם. אז הכינו את פנקס החיסונים.
חיסון נגד דלקת בכבד מסוג A – זהו החיסון המומלץ ביותר, אולם יש צורך לבדוק בפנקס החיסונים האם התחסנתם בעבר. חיילים שנולדו החל משנת 1999 מקבלים את החיסון טרם הגיוס, אך מומלץ לבדוק.
חיסון נגד דלקת בכבד מסוג B – חיסון זה מומלץ למטיילים המתכננים לשהות בהודו זמן רב. חשוב לציין כי דלקת בכבד מסוג זה מדבקת מאוד ועלולה לעבור בעת קיום יחסי מין, במגע עם דם, בעת שימוש במכשירים לא סטריליים, בביצוע קעקועים או פירסינגים ועלולה לגרום לסרטן בכבד.
חיסון נגד טיפוס הבטן – מחלה זו נחשבת לנפוצה מאוד בהודו, ולכן היא בגדר חובה למטיילים, גם בעת שהות קצרה.
חיסון נגד דלקת מוח יפנית – זוהי מחלה הנחשבת לנדירה, ואינה נפוצה בכל האזורים בהודו (במיוחד לא באזורים גבוהים). מחלת דלקת מוח יפנית עוברת דרך עקיצות יתושים שנפוצים באזורים נמוכים בהודו ונחשבת למסוכנת מאוד.
חיסון נגד חצבת – את החיסון מקבלים בגיל שנה ובגיל 7 בשתי מנות, ולכן מי שקיבל את החיסון פעם אחת, יהיה עליו לקבל מנה נוספת טרם הטיול להודו.
חיסון נגד אבעבועות רוח – חיסון זה מומלץ למטיילים שלא חלו באבעבועות רוח בהיותם ילדים, והוא גם מומלץ למטיילים המתכננים שהות ארוכה בהודו.
חיסון נגד פוליו – חיסון זה מקבלים בגיל שנה וזריקה נוספת בגיל 7, אך מומלץ לקבל זריקה נוספת בחיים הבוגרים, ולכן הוא מומלץ טרם הטיול להודו.
אז לפני שאתם ממהרים לבצע חיסונים להודו, חשוב להבין שישנם כמה וכמה אזורים בהודו, כאשר האזורים הנמוכים יותר נחשבים מסוכנים יותר להידבקות במחלות שונות. ביצוע חיסונים להודו בהחלט יכול למגר את ההתדבקות במחלות שכבר נפרט עליהם, שכן יש להקפיד על משנה זהירות לדוגמה בעת ביצוע קרקועים, פירסינגים, בעת קיום יחסי מין, רכישת מזון במקום סטרילי וכו'.
מחלות כולרה – היא בעלת סיכון נמוך למטיילים, ולצערנו חיסונים להודו אינם יכולים למגר את התופעה, ולכן חשוב להקפיד על אכילה ושתייה נכונים במהלך הטיול.
מחלת המלריה – נחשבת לנפוצה מאוד בהודו, אך ישנם אזורים ותקופות מסוימות בהם המחלה נפוצה מאוד. מבחינת אזורים, הסיכון קיים בערים כלכלתה, בומבי ומדראס, ובכן באזור מזרח ובצפון מזרח. כמו כן, בניו דלהי ישנו סיכון עונתי להידבקות במחלת המלריה, כאשר החודשים הנחשבים לנפוצים להידבקות הם יולי עד נובמבר, ובחודש ספטמבר הסיכון נמצא בשיאו. מחלה זו נגרמת מעקיצות יתושים.
שלשול המטייל – ברוב הכפרים שואבים מים מהבאר, ולכן ברוב המקרים המים מזוהמים. אך לא רק בכפרים, אלא גם במלונות פאר, ולכן יש להימנע משתיית מי ברז, אלא רק דרך בקבוקי מים מינראליים הסגורים באופן הרמטי.
לסיום, יש לא מעט מחלות נפוצות בהודו, ולכן ביצוע חיסונים להודו טרם המסע הוא בהחלט חשוב, ויכול למנוע מקרים רפואיים מורכבים. אנו מאחלים לכם טיסה מהנה והמון בריאות!
צוות ויזה 2
כותבי מאמר זה אינם רופאים או מומחים בנושא חיסונים, מידע זה מוגש כשירות ומידע נוסף לגולשינו ואינו מהווה המלצה רפואית!
מומלץ מאוד להתייעץ עם מומחים.
קצת פחות מחצי שנה לאחר העדכון הקודם שאיפשר לנו להוציא ויזה אלקטרוניות להודו לשנה, משרד הגירה ההודי הפתיע עם רפורמה
חידוש דרכון בהודו ויזה להודו דרך האינטרנט תחילה, יש לפנות לתחנת המשטרה הקרובה למקום האבדן/גניבה/השחתה על- מנת לדווח על המקרה. לאחר קבלת
One Comment on “חיסונים להודו”
האם יש חובת חיסון למחלות מסויימות?
או שהחיסון בגדר המלצה בלבד?