המדריך המלא להנפקת ויזה להודו.

ויזה להודו
איזה ויזה להודו אני צריך

במאמר הבא תוכלו למצוא את המידע המקיף ביותר אודות ויזה להודו.
אנחנו יודעים שהאינטרנט מלא במידע על הויזות השונות שאפשר להוציא, חלק מהאתרים סותרים אחד את השני והמצב מאוד מבלבל.
כחלק מהשירות שלנו והרצון לעזור לישראלים רבים ולהקל את ההתמודדות עם בירוקרטיות הכנו מאמר שמרכז את המידע המקיף והמובן ביותר על ויזה להודו.
דרך האתר שלנו ניתן להזמין ויזה להודו ישירות באתר או לבקש לעשות זאת טלפונית.

במאמר הבא תוכלו למצוא מידע על ויזה להודו למטרת תיירות שמונפקת בדרכון, וויזה להודו שמוציאים באינטרנט.
במאמר אחר נסביר על ויזות עסקים להודו.

תחילה נבדיל בין הסוגים השונים בקצרה ולאחר מכן נסביר את תהליך הנפקת הויזה עבור כל סוג ויזה.

ויזה להודו למטרת תיירות:

ישראלים שרוצים לבקר בהודו נדרשים להנפיק ויזה מבעוד מועד, עד ה15 באפריל 2015 הייתה רק דרך אחת להנפיק ויזה להודו למטרת תיירות והיא דרך שגרירות הודו או נציגות רשמית מטעם השגרירות.
ב15 לאפריל 2015, משרד ההגירה ההודי הכניס אפשרות להנפיק ויזה בצורה אלקטרונית דרך האינטרנט בלי צורך להגיע פיזית לשום מקום, E-visa.
אזרחים של כ113 מדינות וביניהן ישראל יכולים להגיש בקשה לויזה אלקטרונית להודו.
ויזה אלקטרונית להודו ניתן להנפיק מכל מקום בעולם, כל עוד אתה אזרח של אחת מ113 המדינות שהודו מאפשרים להם להנפיק ויזה אלקטרונית.

כפי שנאמר, כיום יש שתי אופציות להנפקת ויזה להודו למטרת תיירות:

  1. ויזה להודו שמונפקת בדרכון 
    ישראלים שמנפיקים ויזה זו בישראל, ישלמו כ430 ש"ח ויקבלו ויזה שתוקפה לשנה מרגע הנפקת הויזה.

    את הויזה מקבלים תוך כ7 ימי עסקים וצריך להגיע פעמים למשרדי החברה המבצעת – ש.מ אשרות.
    הויזה אומנם תקפה לשנה אך מאפשרת שהייה רצופה של עד 180 יום בהודו.
  2. ויזה להודו שמונפקת באינטרנט – ויזה זו ניתנת להנפקה מכל מקום בעולם (מלבד בהודו) בלי צורך לצאת מהבית. הויזה מאפשרת שהייה בהודו של עד 60 יום מרגע הכניסה למדינה ומאפשרת 2 כניסות סה"כ, הויזה מתאימה רק לכניסה אווירית או ימית להודו.
    את הויזה מקבלים תוך 3 ימים מרגע הגשת הבקשה.
    עלות הנפקת הויזה דרכנו היא 400 ש"ח בלבד. הזמן עכשיו ויזה להודו.


איך לדעת איזה ויזה כדאי לי לבחור?

זה מאוד פשוט:
– אם אתם מתכננים לשהות בהודו עד 60 יום, חד משמעית עדיף לכם להנפיק ויזה להודו באינטרנט.
– אם אתם מתכננים לשהות בהודו מעל 60 יום או מתכננים להכנס להודו בצורה קרקעית, עליכם להוציא ויזה שמונפקת ישירות בדרכון.
– אם הטיסה שלכם היא עוד פחות מ7 ימי עסקים, אין לכם ברירה אלא להנפיק ויזה אלקטרונית.

– חשוב לציין שניתן להנפיק עד 2 ויזות אלקטרוניות בשנה.

תהליך הנפקת ויזה אלקטרונית להודו:

אם בחרתם להנפיק ויזה להודו באינטרנט יש לכם מזל, התהליך הוא פשוט וקל ומיד נסביר על כל שלביו.

  1. עליכם למלא טופס שכולל פרטים בסיסיים כגון:
    1. פרטים אודותיכם, כתובתכם, עיסוקכם וכו'.
    2. פרטים בסיסיים מאוד אודות הוריכם.
    3. מידע אודות טיולים קודמים.
  2. עליכם לצרף לטופס צילום דרכון ותמונת פספורט.
    על מנת לקבל את הויזה תצטרכו לצרף צילום דרכון ותמונת פספורט, להבדיל מהאתר של משרד ההגירה ההודי, אצלנו אין חשיבות לגודל, משקל או פורמט התמונות. אתם יכולים להעלות איזה סוג תמונה שיש לך ואנחנו נעשה את העבודה עבורכם.
    לגבי תמונת הפספורט, אצלנו אתם יכולים אפילו להעלות צילום רגיל כל עוד הרקע הוא חלק, אפילו סלפי זה בסדר.
  3. תשלום – לאחר מילוי הטפסים תוכלו לשלם עבור הויזה במספר אפשרויות: דרך האתר, אשראי בטלפון או העברה בנקאית.
    המחיר שלנו הוא 400 ש"ח והוא כולל בתוכו את מחיר האגרה עבור ויזה להודו כך שלא תצטרכו לשלם אפילו שקל נוסף מעבר לתשלום שתשלמו לנו.
  4. קבלת הויזה – כ3 ימים אחרי התשלום, הויזה תשלח אליכם ישירות למייל.
    את הויזה תצטרכו להדפיס (אפשר גם בשחור לבן) ולקחת עמכם להודו
  5. כשתנתחנו בהודו, חשוב לשים לב שאתם עומדים בתור לבעלי E-visa, בסוף התור יש פקיד הגירה, הוא יבקש שתציגו לו את הויזה שהדפסתם והוא יחתים לכם את הויזה להודו בדרכון.


תהליך הנפקת ויזה להודו שמונפקת ישירות בדרכון:

אם בחרתם להנפיק ויזה להודו ישירות בדרכון כנראה שאתם מתכננים לשהות בהודו יותר מ60 יום. אחרת אין סיבה לעשות זאת. ישראלים שמנפיקים ויזה זו בארץ מקבלים לרוב ויזה לשנה.
על מנת להנפיק את הויזה הזו, עליכם לעקוב אחר השלבים הבאים:

  1. עליכם למלא טופס לבקשת ויזה.
  2. עליכם להגיע לאחד מסניפי ש.מ אשרות בתל אביב, ירושלים, חיפה או באר שבע ולהצטייד במסמכים הבאים: טופס הבקשה שמילאתם, שתי תמונות פספורט עדכניות, דרכון בתוקף לשנה לפחות, אם יש דרכון זר אז יש להביא אותו, כסף לתשלום במזומן בלבד
  3. את הדרכון תצטרכו להשאיר במשרדי החברה למשך כ7 ימי עסקים
  4. לאחר כ7 ימי עסקים תצטרכו לבוא שוב על מנת לאסוף את הדרכון עם הויזה להודו בתוכו.


קבלת הויזה האלקטרונית להודו והשימוש בה:

כ3-4 ימים לאחר מילוי הטופס עבור ויזה להודו דרך האינטרנט תקבלו מאיתנו מייל שיכלול מעט הסברים ואת הויזה עצמה.
הויזה מתקבלת כקובץ PDF, במסך כתוב את הפרטים האישיים שלכם ובצד יש תמונה שלכם.
בנוסף בויזה עצמה יהיה כתוב את תוקף הויזה, 120 ימים בהם אתם יכולים לממש את הויזה.
חשוב להקפיד להכנס להודו בין התאריכים שכתובים, וחשוב להבין שמרגע הכניסה אתם יכולים לשהות בהודו עד 60 יום, גם אם נכנסתם להודו ביום הראשון שכתוב בטווח למימוש הויזה וגם אם נכנסתם ביום האחרון בטווח.
חברות התעופה דורשות כמעט תמיד שתציגו את הויזה שלכם לפני העלייה למטוס, חברות מסוימות גם מבקשות שתציגו כרטיס יציאה מהודו, בכל מקרה הדרישה של ההודים על מנת להכנס למדינה היא להציג כרטיס יציאה מהודו בתאריך שלא יאוחר מ60 יום לאחר הכניסה להודו (במידה ואתם טסים עם ויזה אלקטרונית להודו).
לכן חשוב מאוד להקפיד גם על רכישת כרטיס טיסה מהודו לפני הכניסה, יש מספר פתרונות שלקוחות רבים שאלו אותנו עליהם כמו כרטיס פיקטיבי אבל אנחנו לא מתעסקים בדברים שהם לא 100% חוקיים ואין לנו ידע בנושא ולכן אנחנו לא יכולים לעזור לגבי זה.

לאחר הנחיתה בהודו תצטרכו לעקוב אחרי השילוט של הויזה האלקטרונית (E-visa) שימו לב שיש שני תורים, תור אחד לאנשים שהנפיקו ויזה להודו ישירות בדרכון ותור נוסף לבעלי ויזה אלקטרונית.
אתם צריכים ללכת לתור של הויזה האלקטרונית, בסוף התור פקיד ההגירה ההודי יבקש מכם להציג לו את הויזה שהדפסתם ולאחר מכן הוא יחתים לכם בתוך הדרכון את הויזה עצמה.
זהו, פשוט וקל, רק חשוב להקפיד ולבצע את כל השלבים שבדרך כדי לא לבזבז זמן.

הארכה וחידוש ויזה להודו:

לקוחות רבים שואלים אותנו האם אפשר להאריך את תוקף הויזה האלקטרונית.
התשובה היא לא, אי אפשר להאריך ויזה אלקטרונית להודו, ולמיטב ידיעתנו גם ויזה רגילה לא ניתנת להארכה אלא אם במצבים דחופים כמו אשפוז וכו'.

אם ברצונכם להשאר בהודו ותוקפה של הויזה שלכם עומד להסתיים, עליכם לצאת מהודו ולהנפיק ויזה חדשה, ישירות בדרכון או אלקטרונית.
אם תבחרו להוציא ויזה אלקטרונית חשוב לשים לב ל2 דברים עיקריים, הראשון- ויזה אלקטרונית מאפשרת כניסה להודו רק בטיסה או בשייט, כך שאם אתם מתכננים לחזור להודו באחד ממעברי הגבול בין אחד מהמדינות השכנות אתם צריכים ויזה שמונפקת ישירות בדרכון.
דבר שני- חשוב לשים לב שישנה הגבלה ולא ניתן להנפיק יותר מ2 ויזות אלקטרנויות להודו בשנה קלדנרית (ינואר עד דצמבר).

 

איזה ויזה להודו אני צריך

עשו לנו לייק!

מידע נוסף: